Meteen naar de inhoud
Home ยป inloggen magister

inloggen magister

Magister is een veelgebruikt online platform voor leerlingen, docenten en ouders in het Nederlandse onderwijs. Het platform wordt gebruikt voor het bijhouden van cijfers, lesroosters, huiswerkopdrachten en andere belangrijke informatie. In dit artikel lees je meer over hoe je kunt inloggen op Magister en waar je op moet letten bij het gebruik van het platform.

Hoe inloggen op Magister?

Om in te loggen op Magister heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze gegevens worden meestal verstrekt door de school waar je studeert. De inloggegevens zijn persoonlijk en mogen niet gedeeld worden met anderen.

  1. Ga naar de website van de tool: https://start.magister.net/
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’.
  3. Als je voor de eerste keer inlogt, word je gevraagd om een profiel aan te maken. Volg de instructies op het scherm om dit te doen.

Als je je inloggegevens bent vergeten, kun je op de inlogpagina klikken op de link ‘Wachtwoord vergeten?’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit kan alleen als je een geldig e-mailadres hebt opgegeven bij het aanmaken van je profiel.

Wat kun je doen met Magister?

Magister biedt verschillende functionaliteiten die het gemakkelijker maken om de voortgang van je schoolwerk bij te houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden:

  1. Rooster: In het softwarepakket kun je je lesrooster bekijken en zien welke lessen je op welk tijdstip hebt.
  2. Cijfers: In Magister kun je de cijfers voor al je vakken bekijken. Je kunt zien welke cijfers je hebt gehaald voor toetsen, praktijkopdrachten en andere beoordelingen. Daarnaast kun je ook zien welke cijfers je nog moet halen om een bepaald eindcijfer te behalen.
  3. Huiswerk: Docenten kunnen huiswerkopdrachten uploaden naar Magister, zodat je altijd kunt zien wat er van je verwacht wordt. Daarnaast kun je ook notities maken bij opdrachten en vragen stellen aan je docenten.
  4. Berichten: In Magister kun je berichten versturen en ontvangen van docenten, medeleerlingen en ouders. Hiermee kun je bijvoorbeeld vragen stellen over huiswerk of informatie delen over groepsopdrachten.

Tips bij het gebruik

  1. Log altijd uit als je klaar bent: Zorg ervoor dat je uitlogt wanneer je klaar bent met Magister. Zo voorkom je dat anderen toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens.
  2. Controleer regelmatig je cijfers: Door regelmatig je cijfers te bekijken, kun je bijhouden hoe goed je het doet op school. Als je merkt dat je slechte cijfers haalt, kun je actie ondernemen om je resultaten te verbeteren.
  3. Maak gebruik van de mogelijkheden: Magister biedt veel functionaliteiten om je te helpen bij je schoolwerk.